TIR AMB PASSETJA

TIR AMB PASSETJA
SA PASSETJA

lunes, 21 de abril de 2014

DAVID I GOLIAT


DAVID I GOLIAT

A la plana de la Federació Balear de Tir de Fona trobam l'enllaç d'història, que diu:
A propòsit dels israelites, és molt conegut l'episodi entre David i Goliat, el gegant filisteu, va raptar al rei Saül, vell i cansat, quan David, que passava per allà, es va oferir a posar-se al seu lloc. Li van col · locar un cas i una cuirassa, però se'ls va treure de sobre. Llavors va recollir el seu bastó, va triar del torrent cinc pedres ben llises i les va ficar en el seu sarró, i amb una fona a la mà es va dirigir cap al filisteu. Quan Goliat es disposava a avançar cap a David, aquest va sortir corrent a la seva trobada, va ficar la mà dins el sarró i va agafar una pedra, la va llançar amb la fona i va ferir el filisteu en plena front. La pedra se li va clavar al crani i va caure de cara a terra. Així, amb una fona i una pedra vèncer David Goliat. El va matar d'un sol cop, sense empunyar una espasa (I Samuel, 17, 40-50).DAVID Y GOLIAT

  En la página de la Federación Balear de Tiro con honda encontramos el enlace de historia, que dice:
A propósito de los israelitas, es de sobre conocido el episodio entre David y Goliat, el gigante filisteo,
raptó al rey Saúl, viejo y cansado, cuando David, que pasaba por allá, se ofreció a ponerse en su lugar.
Le colocaron un caso y una coraza, pero se los quitó de encima. Entonces recogió su cayado,
escogió del torrente cinco piedras bien lisas y las metió en su zurrón, y con una honda en la mano se dirigió hacia el filisteo. Cuando Goliat se disponía a avanzar hacia David, éste salió corriendo a su encuentro, metió la mano dentro del zurrón y cogió una piedra, la lanzó con la honda e hirió al filisteo en plena frente. La piedra se le clavó en el cráneo y cayó de bruces a tierra. Así, con una honda y una piedra venció David a Goliat. Lo mató de un solo golpe, sin empuñar ninguna espada (I Samuel, 17, 40-50).

9 comentarios:

 1. Mira si pot fer mal una sola pedra!!
  Ja ho deia mumarona, no jugueu de mans ... i amb pedres menys ☺

  Nanit, nina ... aferradetes!!

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. si, han de sabre que se fa. Caps i pedres no és compatible. jijijijiji

   Eliminar
 2. S'han fet moltes metàfores d'aquest episodi. És molt adequat rellegir-lo en es teu bloc.

  Fita

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Si, està molt be sa plana de sa federació. Noltros empram 5 pedres per cada distància per aquest motiu. Però ja ho explicaré més envant.

   Eliminar
 3. Per ací no es coneix, eixe esport... però estaria bé coneixer-lo i practicar-lo, encara que sembla difícil pot anar bé si ens trobem amb algun Goliat o amb algun enviat de La Troika :)

  Salut, vinc del bloc de Sa Lluna, i em faig seguidor per si puc aprendre alguna cosa.

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. JAJAJA. MOLT BO LO DE LA TROIKA. HOLA XIMO, TOTS APRENDREM. ES MOLT DIVERTIT QUAN TENS UN DIA DOLENT NO ENGANXA, PERÒ QUAN TENS UN BON DIA NO DEIXES DE TIRAR, POTS COMENÇAR AMB PILOTA DE TENIS. ES MOLT DIVERTIT.

   Eliminar
 4. L'altre dia preguntaves per la paraula còdol en castellà, oi? Crec que és guijarro.
  I ara voldria fer una pregunta. Com calculeu la velocitat del còdol?
  Gràcies.
  Una abraçada.

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. SOBRE LA PREGUNTA DEL CÒDOL HO HE ACTUALITZAT. PER QUE HE TROBAT MÉS INFORMACIÓ. SOBRE LA VELOCITAT DE LA PEDRA, SI ET REFEREIXES A LA VELOCITAT QUE POT ANAR, (COM SI FOS ES TENNIS) DONCS NO TENIM AQUESTA TECNOLOGIA. PERÒ DIUEN QUE POT SUPERAR ES 200 KM/H. SAPS COM ES POT MIRAR? NO HO HAVIA PENSAT.
   GRÀCIS.

   Eliminar