TIR AMB PASSETJA

TIR AMB PASSETJA
SA PASSETJA

domingo, 4 de mayo de 2014

POSAR EL NOM A LES PEDRES O DECORAR-LES/PONER EL NOMBRE A LAS PIEDRAS O DECORARLAS.

POSAR EL NOM A LES PEDRES O DECORAR-LESEn es principal jaciment arqueològic romà de Menorca (Sanitja), s'han trobat projectils que duien sa inscripció des líder al qual pertanyia es foner. En un d'aquests projectils apareix sa sigla CAU que podria atribuir-se al cònsol romà que va sotmetre les illes a l'imperi al 123 a. C., Quintus Cecilius Metellus.


Cada tirador tria les seves pedres segons el pes que li va millor. Noltros pintam ses pedres per a sabre de qui son. Abans, a ses batalles, les gravaven amb inicials o maldicions. Tambè podien emprar-ho per enviar missatges.

PONER EL NOMBRE A LAS PIEDRAS O DECORARLAS


En el principal yacimiento arqueológico romano de Menorca (Sanitja), se han hallado proyectiles que llevan la inscripción del líder al que pertenecía el hondero. En uno de estos proyectiles aparece la sigla CAE que podría atribuirse al cónsul romano que sometió las islas al imperio en el 123 a. C., Quintus Cecilius Metellus.
Cada tirador elige sus piedras según el peso que le va mejor. Nosotros pintamos las piedras para saber de quien son. Antes, en las batallas, las grababan con iniciales o maldiciones. También podían utilizarlo para enviar mensajes. 

7 comentarios:

 1. Hi pots escriure un petit poema per a que el llegeixi el vent.

  Fita

  ResponderEliminar
 2. Doncs en Xavier te'n pot donar molts, és un poeta. ;)

  Bessets, nina! ☻

  ResponderEliminar
 3. En Xavier és més coses que un poeta!!
  Una abraçada.

  ResponderEliminar
  Respuestas
  1. Xavier t'estimam molt per aqui. Has vist? Jijiji. Gracis

   Eliminar
  2. Per alusions i il·lusions:
   Gracis a tots

   Fita

   Eliminar